Wednesday, December 30, 2009

2009 berakhir

Hari ini ada dua hari lagi tahun 2009,bermakna esok satu hari lagi dan lusa masuklah tahun 2010.Ini bermakna umur ku bertambah satu tahun lagi.makin bertambah tahun bermakna kita makin tua, bukan makin muda,makin dekat dengan kematian dan makin jauh dengan hari kemarin.
Cuba renung sejenak, makin bertambah ke amal kita, atau ditahap itu atau macamana!
Yang pasti: satu hari kita akan pegi meninggalkan alam ini.Tidak mustahil, cuma antara cepat dengan lambat. Maut pun tidak menunggu kita, tak tunggu kita cukup amal baru dia ambik kita, tapi bila dah sampai ajal kita.
Oleh itu: aku menyeru kepada diriku sendiri, anak-anakku, sedara maraku, shbt2 ku dan umat islam seluruhnya, jangan berlengah dalam melaksanakan perintah Allah.Buat apa yang disuruh dan jauhi apa yang dilarang, kalau tersalah balikla ke pangkal jalan, jangan terus menerus meredah dosa yang tak kehabisan.Kalau tak mampu melaksanakannya maka banyak berdoa kepada Allah, doa sungguh-sungguh, bukan main-main, moga kita berjaya dunia akhirat.Semoga 2009 kita tinggalkan dengan amalan kebajikan dan begitu juga bila kita tinggalkan dunia ini, kita tinggalkan amal kebajikan.mudah-mudahan, aaamiiiiin.

No comments:

Post a Comment